18/8 ALEX HÖJRUP MUNCH GÄSTAR VÄRMDÖ WHISKY

Under 2023 får vi besök av ägaren Axel Höjrup Munch som äger det danska destilleriet Stauning Whisky.
Ett destilleri som går så bra att Spritacceleratorn Distill Ventures beslutade i december förra året att göra en investering på 100 miljoner DKK+ för att finansiera betydande tillväxt för det danska whiskydestilleriet Stauning i Ringkøbing Skjern kommun.
”Det är en dröm som går i uppfyllelse.” Så säger Alex Højrup Munch, medgrundare av Stauning Whisky, efter tillkännagivandet idag att de har säkrat en investering på över 100 miljoner DKK (10 miljoner pund) i det danska destilleriet.

Investeringen kommer från Distill Ventures, en accelerator för spritmärken som backas upp och finansieras av Diageo, världens ledande premiumdrycker, och ser tillverkaren av whisky som Talisker, Lagavulin, Oban och Caol Ila bli minoritetsägare i Stauning Whisky, med de nio grundarna som behåller kontrollen över verksamheten och fortsätter att driva den som ett självständigt danskt destilleri.
Lördagen den 25 mars kommer han till Skurustugan och berättar om deras destilleri och vi kommer provsmaka 6 sorter.
Antal platser är 42 och provningen startar kl. 15.00 och slutar 17.30. Är det ett stort intresse kan vi lägga in en provning klockan 18.30.

Provningen kostar 400 kr för medlemmar och 575 kr för icke medlemmar.

Anmälningslänk kl.15.00
https://simplesignup.se/event/195409

Anmälningslänk kl.18.00
https://simplesignup.se/event/195410