20.00 ALASDAIR DAY, ISLE OF RAASAY

FAKTA  OM ISLE OF RAASAY
Grundarna träffades första gången 2013 och bildade destilleriet med det gemensamma målet att bygga Skottlands ledande hantverksdestillatör. Fokusera på lokal produktion, härkomst, kvalitet och att göra saker annorlunda.
2015 hade de identifierat whisky som tillhandahållande av ingredienserna för den perfekta dramen, och planeringstillstånd att påbörja arbetet med att återuppliva byn 1800-tals Borodale House till ett toppmodernt destilleri, besökscenter och lyxboende beviljades 2016.

De började med ett tomt pappersark och började designa ett destilleri för att skapa exceptionell whisky som utvecklar elegans, komplexitet och tidigt i mognadsprocessen en handgjord hebridisk gin. Inspiration för destilleriet  kom från några äldre stilar av hebridisk singelmalt.
Den anmärkningsvärda geologin, öns stränder, vårt moderna skotska ödestilleri och unika vattenkälla på byn inspirerade både skapandet och presentationen av öns första skotska gin som var den första lagliga spriten från en ö med rötter i århundraden av olaglig destillering . Den 14 september 2017 öppnade de destilleriet sina dörrar och andan flödade.

Destilleriet sysselsätter nu mer än 25 personer på ön. En tidig indikator på att skapa värden mellan generationerna och se till att denna speciella ö med 161 människor fortsätter att frodas. 2022 blev de utsedda till årets destilleri i Skottland.

Värmdö Whisky hälsar ägaren, grundaren och destilleriet ansikte utåt varmt välkommen till Värmdö Whisky Festival 2023. Vi säger välkommen till Alasdair Day från destilleriet Isle of Raasay.

TID OCH ANTAL PLATSER:
Vi kommer provsmaka  5 sorter på 1,5 cl och vi kommer lägga ut info löpande här om provningen. Provningen med Alasdair Day startar kl. 20.00 utomhus.
Antal platser: 105.
Bokade: 26.

PRISER MEDLEMMAR ELLER ICKE MEDLEMMAR:
Pris: 

450 kr för medlem. Icke medlemmar betalar 550 kr och då ingår medlemskap fram till årsmötet 2024.. Du betalar endast förhöjd avgift på den första provningen du bokar. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.

BETALNING FÖR MEDLEMMAR OCH ICKE MEDLEMMAR: 
Du swischar hela beloppet direkt vid bokning. Swischa till 123 169 93 05. Skriv som meddelande Festival. 

Icke medlem swishar hela beloppet direkt vid bokning. Swischa till 123 169 93 03. Lägg märke till att du betalar 100 kr extra för den första provningen vilket innebär att du är medlem i klubben fram till årsmötet 2024. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.
För att delta i festivalen måste alla vara medlemmar
Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com.

Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com