26/8 THE GLENALLACHIE MED JULIETTE BUCHAN OCH PATRIK BARKEWALL OCH MIKAEL WESTERBERG FRÅN SELECTED MALTS

FAKTA OM THE GLENALLACHIE DISTILELLERY:
GlenAllachie Distillery var det fjärde destilleriet designat av William-Delme Evans och byggt av Mackinlay McPherson (destilleriet av Scottish och Newcastle).
Den var designad för att matas med nästan full gravitation för att köras på reducerad energi. I februari 1968 påbörjade destilleriet sin första produktionskörning med kapacitet att producera nästan tre miljoner liter alkohol. Verksamheten började med två stillbilder och ökade till fyra efter bara sex månader. 1985 blev Mackinlay McPherson en del av Invergordon och destilleriet hamnade i malpåse i år. Campbell Distillers (senare del av Pernod Ricard) förvärvade destilleriet 1989 och produktionen återupptogs den 24 april – detta var starten på 29 år av oavbruten produktion
.

FAKTA OM PROVNNGEN:
Vi kommer provsmaka  6 sorter på 1,5 cl.  Selected Malts med Mikael Westerberg och Patrik Barkewall kommer leda provningen på engelska tillsammans med en representant från destilleriet. Vem det blir bestäms några veckor före festivalen.


TID OCH ANTAL PLATSER:
Provningen med The Glenallachie startar kl. 13.00 och vi rekommenderar att du är på plats senast 12.30 och har checkat in.
Antal platser: 105 Bokade: 16.

Foto: Malte Magasin

PRISER FÖR PROVNINGEN:
Pris:
525 kr för medlemmar.  625 kr för icke medlemmar och då ingår medlemskap till från bokningen fram till årsmötet 2024.. Du betalar endast förhöjd avgift på den första provningen du bokar. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.

BETALNING:
Medlem:
Du swischar hela beloppet direkt vid bokning.
Swischa till 123 169 93 05. Skriv som meddelande Festival. 

Icke medlem swischar hela beloppet direkt vid bokning. Swischa till 123 169 93 03. Lägg märke till att du betalar 100 kr extra för den första provningen vilket innebär att du är medlem i klubben fram till årsmötet 2024. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.
För att delta i festivalen måste alla vara medlemmar
Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com.

 Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com