GIN PROVNING MED ULRIK B-O NORDIN

I vanliga fall är Ulrik B-O Nordin Brand Ambassadör för Braunstein Whisky, men Ulrik har också en stor passion för gin. Den här gången gästar han Värmdö Whisky och skall lära oss allt och lite mer om gin.
Antal platser: 25. Bokade: 6
Pris: 550 kr.  Efter provningen bjuder klubben på mat.
Sista anmälningsdag: 27 juli.
Sista betalningsdag: 27 juli.
Plats. Värmdö Bygdegård.
Anmälningslänk: https://simplesignup.se/event/187998
Mer information om BrandStar Alliance:

BrandStar Alliance är ett nytt litet svenskt innovationsdrivet SME-företag från Gävle som arbetar med utveckling av karakteristiska, exklusiva och nischade livsstilsvarumärken med fokus på goda och genuina dryckesupplevelser. Företaget har idag utvecklat tio olika produktvarumärken inom ultra-premium segmentet, där den aktuella GIN-trilogin är den första utgåvan. Detta är ett resultat av ett nära samarbete mellan några av Sveriges allra finaste och mest erfarna yrkesutövare.
”Vi drivs av de genuina smakerna och det autentiska artisteriet. Med utgångspunkt från vår historia och kärlek till det småskaliga hantverket vill vi nyfiket och utforskande bidra till dryckestraditionen med produkter som ska kunna tilltala såväl livsnjutare som finsmakare. Vi har högt ställda krav på såväl ingredienser som konceptualisering. Det har fått ta sin tid att utveckla våra idag tio olika produkter som alla bär på sin egen berättelse. Vi är ödmjukt stolta över att nu kunna presentera våra tre första drycker, vår GIN-trilogi ENASTÅENDE, STJÄRNKLAR och FULLMÅNE.”
Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt för BrandStar Alliance, grundare och producent av den aktuella GIN-trilogin.
Steven Kautzky Andersson, dryckesentusiast och grundare av BrandStar Alliance. Entreprenör och arbetar som varumärkesutvecklare. Tidigare erfarenheter som internationellt uppmärksammad och grammisnominerad gitarrist.
Catherine Engelbrekt, designer och delägare i BrandStar Alliance. Gedigen erfarenhet inom utveckling av hantverksmässiga livsstilsprodukter. Lanserade tidigare Björk & Berries, ett av världens första naturliga parfymvarumärken. Som ung arbetade hon under ledning av Erling Person och var med att etablera H&M i Europa.
”Aromen hos olika växter har olika potential. Det är viktigt att hitta balansen så att alla kommer fram i sin fulla potential. Det är en utmaning och många försök krävs. Jag använder min näsa och min intuition som kommer från många års träning. GIN-trilogin är kraftfull och jag har valt växter från den svenska naturen, förstärkta med kryddor som varit en stor inspirationskälla under arbetet.”
Solveig Sommarström, en av Europas främsta och mest välrenommerade master blender, kemist, vatten- och aromaexpert. Ledamot i Spritakademien. Har idag närmare 40 års branscherfarenhet från flertalet ledande varumärken.
GIN-trilogin har getts svenska namnen ENASTÅENDE, STJÄRNKLAR och SUPERMÅNE, som återspeglar vår historia, ursprung och framställningsprocess, där den vilda svenska naturen får sin naturliga plats.
Med särskilt utvalda ingredienser har GIN-trilogin utvecklats och de olika karakteristiska recepten har säkerställts av Solveig Sommarström medan destilleringen har skett i samarbete med brännerimästaren Jonas Larsson vid Tevsjö Mill & Distillery.
”Det är en unik serie ginrecept med annorlunda smaker. Ingredienserna skiljer sig från alla övriga gin på marknaden. Solveig Sommarström har valt att tillföra mycket av allt, både kryddor och andra exklusiva ingredienser som vanligtvis inte används, som blodrot, sprängticka och rönnbär. Det finns några få jämförbara produkter på marknaden, men inga som är bättre.”
Jonas Larsson, driver det cirkulära produktionssystemet med egen kvarn, vatten och destilleri som har fått namnet PlanetFriendly by Tevsjö. Produkterna är spårbara och har en 100 procentigt svenskproducerad grundbas. En av Sveriges ledande småskaliga destillerier.
Samtliga drycker har 45 % alkoholhalt för att på bästa sätt lyfta fram de olika smakernas karaktärer och paketeras i 500 ml flaskor. Grundbasen med enbär, koriander och citronskal är ett 96 procentigt rent destillat som idag tillhör ett av de allra finaste, framställt av närproducerat korn från Hälsingetrakten.