14.30 GIN PROVNING MED VÄSTERÅS GIN

De som grundade Västerås Destilleri AB heter Salar och Emmelie.​ Salar har jobbat som bartender i 8 år och brinner extra mycket för just Gin.  Emmelie är utbildad kock sedan 10 år tillbaks, men har jobbat som pastry chef de sista 4 och har ett extra sinne för smaker.
I staden där några av Sveriges största och största företag grundades lanserade de Västerås första destilleri. Platsen var ursprungligen Sveriges första elektrolytanläggning.

Grundat 1918 var planen att göra Västerås till den största ”kopparstaden”. Efter nedläggningen 1921 gick 4000 bönder samman och startade en köttmarknad på den ursprungliga platsen. Nu, 100 år senare, destillerar vi den finaste handgjorda, liten batch gin i en ren kopparkolonn, och återvinner den historiska titeln ”Copper Town”.
Hur kom vi fram till att starta ett destilleri?
– Med våra kunskaper från både mat och dryckesbranschen så insåg vi att vi har en hel del att bidra med till svensk hantverksgin. Att även få starta det första hantverksdestilleriet i Västerås är ett privilegium. I våra produkter har vi noggrant utvalda och ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en maximal smakupplevelse.  
Värmdö Whisky hälsar Västerås Gin varmt välkomna till festivalen 2023.

I december 2021 lanserades Västerås Destilleris första två produkter på Systembolaget. En dry gin och en double distilled gin.
Sedan dess har företaget sålt drygt 2 000 flaskor. Dubbelt så många som de själva hade satt som mål.

– Vi hade satt som mål att sälja 1 000 flaskor och det nådde vi väldigt snabbt, säger Salar Azizi.

Deras produkter säljs via Systembolagets koncept ”Lokalt och småskaligt” så det finns tillgängligt i butiker inom en radie om 15 mil. I Västerås säljs deras gin i butik, och i övriga landet finns produkterna i beställningssortimentet.

 

Vi kommer prova 4 olika sorter och få höra deras berättelse hur de startade destilleriet, motgångarna och framgångarna.

Provningen sker utomhus i ett tält. Antal platser 58.
Bokade: 0/58

Pris: 350 kr för medlemmar. 

525 kr för icke medlemmar och då ingår medlemskap till 26/8 2022. Under festivaldagen finns det möjlighet att förlänga medlemskapet till årsmötet 18/3 2023. Du betalar endast förhöjd avgift på den första provningen du bokar. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.

FÖR MEDLEMMAR:
Vill du gå på flera provningar så kan du avbetala på följande sätt:
* 1 provning – direktbetalning provningens pris.

* Bokar du fler fler provningar swischar du 400 kr vid bokning för att platserna skall bli dina. Resterande belopp skall  vara betalt senast 30/4 2023. Har du inte betalt in beloppet före utsatt tid raderas din bokning. Ingen återbetalning sker.

Bokar du provningar från 1 maj betalar du allt direkt.
ICKE MEDLEMMAR 

Vill du gå på flera provningar så kan du betala på följande sätt.
I provning – direktbetalning provningens pris plus 175 kronor (medlemsavgiften fram till 26/8 2022)

* Bokar du fler fler provningar swichar du 575 kr vid bokning (medlemsavgift 175 kr ingår) för att platserna skall bli dina. Resterande belopp skall  vara betalt senast 30/4 2023. Har du inte betalt in beloppet före utsatt tid raderas din bokning. Ingen återbetalning sker.

Bokar du provningar från 1 maj betalar du allt direkt.

Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com