14.30 GIN PROVNING MED VÄSTERÅS GIN

FAKTA OM VÄSTERÅS DESTILLERI:
De som grundade Västerås Destilleri AB heter Salar och Emmelie.​ Salar har jobbat som bartender i 8 år och brinner extra mycket för just Gin.  Emmelie är utbildad kock sedan 10 år tillbaks, men har jobbat som pastry chef de sista 4 och har ett extra sinne för smaker.
I staden där några av Sveriges största och största företag grundades lanserade de Västerås första destilleri. Platsen var ursprungligen Sveriges första elektrolytanläggning.

Grundat 1918 var planen att göra Västerås till den största ”kopparstaden”. Efter nedläggningen 1921 gick 4000 bönder samman och startade en köttmarknad på den ursprungliga platsen. Nu, 100 år senare, destillerar vi den finaste handgjorda, liten batch gin i en ren kopparkolonn, och återvinner den historiska titeln ”Copper Town”.
Hur kom vi fram till att starta ett destilleri?
– Med våra kunskaper från både mat och dryckesbranschen så insåg vi att vi har en hel del att bidra med till svensk hantverksgin. Att även få starta det första hantverksdestilleriet i Västerås är ett privilegium. I våra produkter har vi noggrant utvalda och ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en maximal smakupplevelse.  
Värmdö Whisky hälsar Västerås Gin varmt välkomna till festivalen 2023.

I december 2021 lanserades Västerås Destilleris första två produkter på Systembolaget. En dry gin och en double distilled gin.
Sedan dess har företaget sålt drygt 2 000 flaskor. Dubbelt så många som de själva hade satt som mål.

– Vi hade satt som mål att sälja 1 000 flaskor och det nådde vi väldigt snabbt, säger Salar Azizi.

Deras produkter säljs via Systembolagets koncept ”Lokalt och småskaligt” så det finns tillgängligt i butiker inom en radie om 15 mil. I Västerås säljs deras gin i butik, och i övriga landet finns produkterna i beställningssortimentet.

 INFORMATION OM PROVNINGEN
Vi kommer prova 4 olika sorter och få höra deras berättelse hur de startade destilleriet, motgångarna och framgångarna. Först kommer vi smaka de olika sorterna rent.  

TIDER FÖR PROVNINGEN OCH ANTAL PLATSER:
Provningen sker utomhus i ett tält. Antal platser 50.

Bokade: 4/40

PRISER FÖR PROVNINGEN
Medlemmar:
380 kr för medlemmar. 
Icke Medlemmar:
480 kr för icke medlemmar och då ingår medlemskap till fram till årsmötet 2024. Du betalar endast förhöjd avgift på 100 kr på den första provningen du bokar. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.

BETALNING:

BETALNING
Du swischar hela beloppet direkt vid bokning.
Swischa till 123 169 93 05. Skriv som meddelande Festival. 

Icke medlem swischar hela beloppet direkt vid bokning. Swischa till 123 169 93 03. Lägg märke till att du betalar 100 kr extra för den första provningen vilket innebär att du är medlem i klubben fram till årsmötet 2024. Bokar du ytterligare en provning betalar du medlemspris.
För att delta i festivalen måste alla vara medlemmar
Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com.

 Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com