13.30 – 14.30 GIN PROVNING MED VÄSTERÅS GIN

Anmälningslänk:
https://simplesignup.se/event/196750

FAKTA OM VÄSTERÅS DESTILLERI:
De som grundade Västerås Destilleri AB heter Salar och Emmelie.​ Salar har jobbat som bartender i 8 år och brinner extra mycket för just Gin.  Emmelie är utbildad kock sedan 10 år tillbaks, men har jobbat som pastry chef de sista 4 och har ett extra sinne för smaker.
I staden där några av Sveriges största och största företag grundades lanserade de Västerås första destilleri. Platsen var ursprungligen Sveriges första elektrolytanläggning.

Grundat 1918 var planen att göra Västerås till den största ”kopparstaden”. Efter nedläggningen 1921 gick 4000 bönder samman och startade en köttmarknad på den ursprungliga platsen. Nu, 100 år senare, destillerar vi den finaste handgjorda, liten batch gin i en ren kopparkolonn, och återvinner den historiska titeln ”Copper Town”.
Hur kom vi fram till att starta ett destilleri?
– Med våra kunskaper från både mat och dryckesbranschen så insåg vi att vi har en hel del att bidra med till svensk hantverksgin. Att även få starta det första hantverksdestilleriet i Västerås är ett privilegium.
I våra produkter har vi noggrant utvalda och ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en maximal smakupplevelse.  
Värmdö Whisky hälsar Västerås Gin varmt välkomna till festivalen 2023.

I december 2021 lanserades Västerås Destilleris första två produkter på Systembolaget. En dry gin och en double distilled gin.
Sedan dess har företaget sålt drygt 2 000 flaskor. Dubbelt så många som de själva hade satt som mål.

Deras produkter säljs via Systembolagets koncept ”Lokalt och småskaligt” så det finns tillgängligt i butiker inom en radie om 15 mil. I Västerås säljs deras gin i butik, och i övriga landet finns produkterna i beställningssortimentet.

 INFORMATION OM PROVNINGEN
Vi kommer prova 4 olika sorter och få höra deras berättelse hur de startade destilleriet, motgångarna och framgångarna.
Pris: 355 kr kronor

Tid och antal platser:
Provningen med Västerås Gin startar kl. 13.30 -14.30. Antal platser: 30

Antal platser: 30
Info om bokning och betalning.
Anmäl dig på länken https://simplesignup.se/event/196750 . Din provning skall vara betald senast 15 juni. Svischa beloppet till 123 169 93 05. Det är okej att bjuda med med vänner.
Det är föranmälan som gäller och bokningen stänger söndagen den 20 augusti kl. 20.00.

Information om festivalen.
Festivalen är kontantfri. Det är swisch som gäller. Under festivalen säljer vi hamburgare, korv, parisare, kaffe och läsk. Alla skall under festivalen bära ett armband synligt. Armbandet hämtar du när du kommer i receptionen utomhus.

Har du frågor om festivalen kan du kontakta Peter Murling på 076 – 31 79 112 kvällstid.

 
Har du frågor om betalning, vill ha mer tid på dig så skickar du ett mail till peter.murling@gmail.com