1/8 LAPHROAIG DISTILLERY BARRY MACAFFER TILL SKURUSTUGAN I JUNI

Laphroaig distillery måste vara ett av de mest populäraste whisky destillerier tillsammans med till exempel Ardbeg, Springbank med flera. Nu har klubben gjort klart med Barry Macaffer från Laphroaig kommer till Sverige och Värmdö Whisky och har en dubbelprovning med oss.  Vi har preliminärt bokat 3 juni i Skurustugan
Med lanseringen av den första tappningen producerad av Lochlea , ett nytt destilleri i låglandet, är det nu allmänt känt att John Campbell, tidigare masterdestillatör i Laphroaig, har tagit tyglarna i produktionen och Malcolm Rennie i vad som är en av de mest intressanta realiteter i den nya vågen av skotsk whisky

Men om Campbell är borta efter nästan 30 års tjänst, vem är nu ansvarig för Ileach-whiskyn?
Barry MacAffer, som efter att ha tagit över som interim Distillery Manager i november förra året, har tagits permanent in i produktionsledningen för Laphroaig. Han är infödd på ön och uppvuxen praktiskt taget utanför destilleriets dörr. Han anställdes 2011 och arbetade som Campbells ställföreträdare under de sista fem åren av sin ledning, tillräckligt för att skaffa den nödvändiga kunskapen för att ta dess plats.

Det är fortfarande för tidigt att säga vad MacAffers avtryck på andan kommer att vara, men det kommer säkert att finnas gott om passion och engagemang för det som är ett av de svåraste jobben i världen.
Detta kommer att bli en super provning att se fram mot och och vi kommer ha ett pris för medlemmar och ett högre pris för icke medlemmar.  Vi kommer ha två provningar, den första startar kl. 15.00 och den 18.00. Vi kommer inte bjuda på mat den provningen.