LOUISE MCGUANE JJ CORRY (IRLAND)

Anmälningslänk till J J Corry:
https://simplesignup.se/event/196748

Fakta om J J Corry och Louise Maguane
Hon kallas Irlands första moderna whiskybonde Louise McGuane.
Hon lämnade sitt hem och lantgården som hennes föräldrar drev för 20 år sedan och har arbetat inom dryckesbranschen över hela världen. Hon har arbetat i New York, Paris, London och Singapore. Hon har fått sina kunskaper genom att arbeta med Diageo, Pernod Richard och Moet Hennessey.

Som ni förstår är hennes passion drycker. 2012 var ett tufft år för henne då hon gifte sig. Hon kunde inte längre hoppa från land till land eller resa 80 % av tiden i affärer och bestämde sig för att lämna rollen som global företagsledare.
Hon flyttade hem till Irland. Tog lite ledigt. Hennes föräldrar som både var över 70 år arbetade på gården. De visste att varken hon eller hennes bror var intresserade att ta över gården.
Jag är ingen bonde sa hon tidigt. Hon grundade The Chapel Gate Irish Whisky Company och byggde om gården till ett whiskydestilleri.

J.J. Corry debuterade med The Gael, en blandning av tre irländska single malts, 2018. Under tiden sedan dess har McGuane byggt upp relationer med de många nya destillerier som har dykt upp i Irland nyligen – hon noterade att det för fem år sedan bara fanns tre destillerier med whisky tillgängliga, och nu finns det 36.
Hon uppfann tekniskt kategorin Irish blended grain med The Hanson, som kombinerar grain whisky från tre destillerier.

När det kommer till experiment är himlen gränsen. 2019. J.J. Corry släppte Irlands första whiskey gjord med agavespritfat , Bataljonen, som färdigställdes på både tequila- och mezcalfat.
Värmdö Whisky hälsar ägaren, grundaren och destilleriet ansikte utåt varmt välkommen till Värmdö Whisky Festival 2023. Vi säger välkommen til Louise McGuane från destilleriet J J Corry.

Fakta om provningen:
Vi kommer provsmaka 4 sorter på 1,5 cl. 

Pris:
395 kronor för medlemmar. Det är okej att bjuda med vänner.

Tid och antal platser:
Provningen med J J Corry startar kl. 15.30 – 17.00 och vi rekommenderar att du är på plats senast 15.00 och har checkat in.
Antal platser: 40/BOKADE 8

Info om bokning:
Anmäl dig på länkehttps://simplesignup.se/event/196748.
Har du bokat din provning innan 14 juni är sista betalningsdag 15 juni. Bokar du efter den datumet är det direktbetalning som gäller. Det är föranmälan som gäller och bokningen stänger söndagen den 23 augusti kl. 20.00.