UTSTÄLLARE WHISKY, ROM, GIN, ÖL 2023

Nacka Bryggeri är ett mikrobryggeri etablerat 2015 och beläget vid vackra Saltsjö Pir i Nacka, vid bryggan och havet.  De producerar kvalitetsöl, hard seltzer och gin och deras motto är att man skall aldrig ge upp sin dröm.

 

Hösten 2011 så står väntsalen tom i den gamla tågstationen i det lilla samhället Knivsta…
Colin – Biokemisten från Kalifornien, Simon – Entreprenören från Knivsta och Per-Johan – Ingenjören från Halmstad bestämmer sig för att tågstationen ska bli sätet för ett nytt ölmärke som ska revolutionera folkölsmarknaden.

Helt enkelt genom att göra en smakrik, exklusiv folköl. Efter en lång process att jobba fram recept och importera sällsynta råvaror från bland annat Nya Zeeland och USA så kommer den första produkten ut på marknaden. The Hoppy One, världens första India Pale Folk Ale, som lanseras hösten 2012 i svenska matvarubutiker.

Ett år senare och över all förväntan, med fina uttalanden från Gambrinus ölsällskap, tidningarna Allt om Mat och Gourmet finns Train Station Brewery representerade över hela Sverige på bland annat Ica, Coop, Hemköp, City Gross som har tagit in folkölen som säljer jättebra.

Idag är Train Station Brewery kända som bryggeriet som nyligen tog hem Guld i kategorin “Bästa Svenska Flasköl Oavsett kategori” på Stockhom Beer & Whisky Festival. Även har vår ofiltrerade lager blivit utsedd till Sveriges Bästa Lager inte mindre än 4 gånger i olika oberoende blindtest. Plus guld för bästa internationella lager på Helsinki Beer & Whisky festival… Listan med utmärkelser och fina betyg kan göras lång!

Sahlins Brygghus är ett bryggeri beläget i Dalarna. De har bryggt öl sedan 2015 och fokuserar på produktion av hantversksöl, läsk, tonic och cider och glögg.  De vill fortsätta på den hantverkstradition som funnits på gården i flera hundra år.

Idag kombinerar de ett aktivt jordbruk med besöksturism, gården har 35 000 besökare årligen, den största attraktionerna är strutsar, som vi fött upp på gården sedan 1994. Förutom bryggeriet och en turistgård driver vi också en vanlig gård samt slakteri, charkuteri, glasstillverkning och hudvårdsprodukter..

Selected Malts är en leverantör och distributör av Single Malt Whisky och Rom. De finns i nuläget representerade i Sverige och Tyskland. Deras varumärken består av Selected Malts Single cask whisky, Selected Malts Rum, Zippin whisky. Som distributör representerar de även Glenallachie Distillery på den svenska marknaden.

Hösten 2015 träffades Mikael Vesterberg och Patrik Barkevall under en resa till Islay. Vi fann inte bara en ny vänskap utan även ett gemensam intresse för att ta vår kunskap och driv kring whisky till en ny nivå. Vi upplevde att det fanns plats för fler alternativa aktörer på den Nordiska marknaden men vi ville göra det på vårt sätt. Vi är inte bara en ny oberoende buteljerare, vi vill göra något mer, något som sticker ut både i design och innehåll. Vår idé sträcker sig till en större målgrupp med allt från inbitet intresserade till absoluta nybörjare. Vårt mål är att skapa möjlighet för alla att få prova bra whisky till rimliga priser.
Selected Malts är sedan hösten 2017 registrerad oberoende buteljerare i Sverige. Mikael Westerberg och Patrik Barkevall började redan under 2016 leta efter fat både i Skottland och i Sverige som skulle passa in i vår ide och dröm om Selected Malts. Senare startades ett bolag och vi började lägga planen för det som skulle bli det som Selected Malts är idag.

Allt det vi har gjort hittills har varit präglat av vårt sätt att tänka kring whisky och hur vi vill nå ut med våra produkter. Vårt mål är och kommer alltid att vara att försöka få ut det bästa ur varje fat vi köper. Vi vill erbjuda produkter till en bred publik och inte tilltala enbart entusiaster. Vår process är enkel! Vi väljer faten, utvärderar potentialen, rerackar om vi behöver och blandar för perfektion. Det krävs ingen rocket science utan ett tydligt mål en gnutta kunskap om whisky, utveckling i fat, och ett och annat om dofter och smaker. Det sista som krävs hade vi redan från början i en stark vilja och tro på det vi gör.

Visst kan det verka korkat att ge sig på en branch som denna med flera väl etablerade och otroligt duktiga aktörer samt all den reglering som finns för att få lov att sälja alkohol till privatpersoner. Samtidigt så kan man också ställa sig frågan varför skulle vi inte göra det? Det är detta Selected Malts handlar om. Vi har aldrig tänkt vara bara en ny oberoende buteljerare. Vi vill testa nya gränser, prova nya och ibland kontroversiella saker. Whisky by design är det begrepp vi använder och strävar efter. Vår egen profil ska synas såväl på insidan som på utsidan. Där har ni Selected Malts i ett nötskal.

Boge Bränneri AB ägs och drivs av fyra vänner med olika bakgrund men med en gemensam passion för destillerad dryck. Bolaget bildades 2019 och de första produkterna släpptes under 2020. Det småskaliga bränneriet är beläget i en ekonomibyggnad på gården i Boge, några kilometer från Slite på Gotland. Vi destillerar i enkelpannor av koppar, de flesta tillverkade i Portugal, av klassiskt snitt. ”Stora” pannan, Augusta, tar 100 liter och är en vattenmantlad bain-marie-panna speciellt anpassad för fruktdestillat.

Brygghuset ligger i Stjärnsund i hjärtat av Dalarna. I ett gammalt och kulturmärkt industrihus brygger vi öl med hög och jämn kvalitet – på ett hållbart sätt.

Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när vi hittade den som vår bryggardröm blev till verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för vår verksamhet. Nu väcker vi nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt bygger vi om helt, men utvändigt renoverar vi varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Vi är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.

Högklassig utrustning

Eftersom vi sätter kvaliteten främst, har vi investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För oss är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av oss först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund

Att vårt brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här vi bryggare bor, och vi vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För oss är det lokala engagemanget viktigt, och vi samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Värmdö Whisky ordförande Peter Murling (tv). Emma Andesson, Allt om whisky. Bruce Perry, Thorahaig distillery, Lykke Berntson och Eric Berntson.

Välkommen till Berntson Brands, en vin- och sprithandel importör med en anrik historia såväl som stora framtidsambitioner. Berntson Brands är ett av de ledande varumärkes företagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Vi har under årens lopp utvecklat samarbeten med många av de största och mest välkända sprit och vinproducenterna i världen.

Företaget har en lång och framgångsrik historia sprungen från det Bror-Eric Berntson skapade i slutet av 50-talet. Sönerna Eric och Johan Berntson ärvde pappas dryckesintresse och tillsammans med de anställda för de Berntsontraditionen vidare i Berntson Brands– med samma hängivenhet och passion för utsökta drycker. Idag leds företaget av Eric och dotter Lykke Berntson som därmed är den tredje generationen att ta in ny smaker på den svenska marknaden.

Vårt uppdrag är att alltid ge både privatkonsumenter och restaurangkunder det lilla extra för en riktigt bra dryckesupplevelse. Våra ledord stolthet, engagemang och kvalitet genomsyrar allt det vi gör och blir därför både viktigt föt verksamheten såväl som för de produkter vi tar in. Vi är stolta över att kunna erbjuda ett brett och prisvärt sortiment av vin och sprit från noggrant utvalda vingårdar och erkända spritdestillerier runt om i världen. Kvalitet för oss är när du hittar det du tycker om och vill dela med dina vänner. 

Vi som grundade Västerås Destilleri AB heter Salar och Emmelie.​ Salar har jobbat som bartender i 8år och brinner extra mycket för just Gin.  Emmelie är utbildad kock sedan 10 år tillbaks, men har jobbat som pastry chef de sista 4 och har ett extra sinne för smaker.

Hur kom vi fram till att starta ett destilleri?
-Jo, med våra kunskaper från både mat och dryckesbranschen så insåg vi att vi har en hel del att bidra med till svensk hantverksgin. Att även få starta det första hantverksdestilleriet i Västerås är ett privilegium. 

I våra produkter har vi noggrant utvalda och ekologiska råvaror av högsta kvalitet för en maximal smakupplevelse.