19/3 LYCKAD ÖL PROVNING PÅ TELJE BRYGGHUS

I lördags den 19 mars hade klubben öl provning på Telje Brygghus i Södertälje. Totalt var det cirka 10 medlemmar som deltog och de träffades först på Olerys på Centralstation och därifrån tog de  pendeln till Södertälje.
Framme vid puben fick medlemmarna smaka 5 olika sorters frukt öl som ägaren själv bryggt i källaren och alla runt bordet var enade om att ölen höll hög klass.
De fick även smaka ytterligare några öl som inte ingick i provningen, därför att medlemmarna var så passionerat intresserade  och det uppskattades av ägaren Adud..

Telje Brygghus är egentligen botten en pub som startade 2008 med ett stort utbud på över 250 ölsorter ifrån 50 olika länder samt ifrån vissa svenska mikrobryggerier.
Intresset att starta ett bryggeri växte fram i samarbete med hemmabryggare som besökte puben regelbundet. 2012 startade de i ett mikrobryggeri i pubens källare som med tiden växte och blev större och de fick flytta in i större lokal.
Ölen såldes då till de lokala Systembolagen och blev snabbt så populärt att de inte hann producera tillräckliga mängder för Systembolaget. 

En fördel de har gentemot andra bryggerier är att de serverade ölen på deras egna pub och fick därför värdefull feedback ifrån sina öl kunniga gäster.  Debrygger gärna öl i olika smaker och stilar och vi räds inte en svår utmaning!

2016 gjorde de en nylansering utav bryggeriet i samband med flytt ifrån pubens källarlokal till andra sidan gatan istället, nämligen till Dalgatan. 

2018 blev det åter dags för en ny flytt då vi växt ut ur lokalerna på Dalgatan och nu begav flytten ut till Almnäs (gamla militäranläggningen). Det innebär för oss större och arbetsvänligare lokaler med ett större lager