OM VÄRMDÖ WHISKY

Värmdö Whisky hade klubbens första provning i februari 2020 med Anders Gjörling (mitten). Till höger ses ordförande Peter Murling och till vänster vice ordförande Ove Persson

Välkommen till Värmdö Whisky som är en icke-kommsersiell förening, som grundades 12 oktober 2019 av Peter Murling och Ove Persson.  Med på det historiska mötet i Hemmesta var också Kent Eriksson, Murat Asal, Mikael Söderman, Hasse Pettersson, Anders Ehrnborn och Håkan Woxblom.
Under våra två verksamhetsår, som mestadels präglats av Covid 19 har klubben i dag 320 medlemmar. (10/9-21)
Klubben ställer inga krav på medlemmar som ansökan om medlemskap hur många provningar man måste delta i varje år. Det är upp till varje medlem.
Tanken med klubben är att medlemmar skall kunna bedöma whisky på ett korrekt och njutningsfullt sätt. Det vill säga känna doft, smak, eftersmak samt att bidra till ökat kännedom om whisky.

Övriga mål Värmdö Whisky har:
* Skapa ett forum för ett seriöst whiskyintresse.
* Öka kunskapen om whisky och öl.
* Bjuda in kunniga personer som håller i provningarna.
* Ordna studieresor till spännande mässor, bryggeri och destillerier.
* Köpa in gemensamma whiskyfat.

Klubben har i dag fram till april 2023 arrangerat 35 provningar.

Klubben har investerat i whiskyfat från Braunstein destilleri, Smögen Whisky, Mackmyra, Bergslagens destilleri, Braunstein destilleri, High Coast samt Bergslagen destilleri. Ett bra resultat under Corona-året 2020 samt första halvåret av 2021.

Under 2021 har Värmdö Whisky genomfört två digitala blindprovningar (Svensk Eldvatten samt blindprovning).

Värmdö Whisky har också ett stort genuint intresse för öl framställning och målet är att besöka 3-4 bryggerier per år. Under 2020 besökta vi Nya Carnegiebryggeriet i Nacka.

Vill du bli medlem i Värmdö Whisky så har vi inget medlemsstopp just nu. Enda kravet vi har på dig är att du  ha ett stort intresse för whisky och öl.  Klubben är öppen för alla. I dag har vi medlemmar från Trelleborg, Göteborg, Västervik, Katrineholm, Vingåker, Arboga, Norrtälje, Tranås, Skellefteå, Sundsvall med flera