9/9 JAMES WILLS FRÅN KILCHOMAN DISTILLERY GÄSTAR KLUBBEN 11/11

Fredagen den 11 november får vi besök 

Kilchoman 100 % Islay-sortiment representerar återupplivandet av traditionell gårdsdestillering, som står ensam som Islays enda Single Farm Single Malt Scotch Whisky, producerad här på Kilchoman från korn till flaska

Kilchoman grundades 2005 och var det första nya destilleriet som byggdes på Islay på över 124 år. Anthony Wills, Kilchomans grundare, satte sig för att återuppliva gräsrotstraditionen med gårdsdestillering. Vårt 100 % Islay-sortiment representerar återupplivandet av dessa traditioner, och står ensam som Islays enda Single Farm Single Malt Scotch Whisky.
Församlingen Kilchoman är hem för några av Islays mest bördiga mark. Det är här, på fälten kring destilleriet, där vi odlar i genomsnitt 200 ton korn varje år. Sås varje vår, när Islays 50 000 gäss har migrerat, deras gårdsteam tar hand om kornet under sommarmånaderna innan de skördas i början av september.
Skördetid representerar början på whiskytillverkningsprocessen där vårt Kilchoman-odlade korn mältas, destilleras, mognas och buteljeras här på destilleriet, för att så småningom bli Islays enda Single Farm Single Malt Scotch Whisky.

Kilchoman är ett familjeägt företag som grundades av Anthony och Kathy Wills 2005. När verksamheten expanderade fick man och hustru laget sällskap av sina tre söner; James, George och Peter. Familjen Wills är fortfarande den drivande kraften bakom Kilchoman med Anthony som VD och Master Distiller, Kathy driver besökscentret och deras tre söner sköter destilleriets försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter.
Deras mål är ett destilleri där ansvaret för kvalitet och konsekvens inte läggs ut på entreprenad utan genomförs på plats med skicklighet, omsorg och känsla för detaljer.