2/10 LÄRORIK GLEN-SCOTIA PROVNING

Glen Scotia är en whisky från Campeltown som vi svenskar tagit till vårt hjärta. Loch Lomond går vår kärlek till en seriefigur vid namn Kapten Haddock och genom honom har vi lärt känna Loch Lomond.
Glen Scotia Brand Ambassadör sedan några år tillbaka är Johan Andersson gästade Skurustugan i Nacka.  En provning som var fullbokad med 34 deltagare.
Totalt provade vi 7 sorter från Glen Scotia, varav 2 var hemliga. Den ena var en specialbuteljering från Johans klubb Love Kintyre och Maltes Magasin. Den andra flaskan som var hemlig fram till provningen var en flaska man endast kunde köpa på plats på destilleriet.
På bordet fanns också ett mindre underlägg som innehöll 5 olika flaskor från Loch Lomond.

BILDER SÄGER MER ÄN ORD

Patric Andersson, Fredrik Sjöholm och Agneta Kalivas var några av

Glen Scotia destilleri eller ibland kärleksfullt känt som The Scotia eller Old Scotia är ett destilleri som producerar single malt Scotch whisky. Destilleriet grundades 1832 och är ett av bara tre destillerier kvar i Campbeltown, den minsta whiskyregionen.

Per Nilsson och Örjan Backros lyssnar på Johan Andersson
Stefan Lakkia och Olle Lundberg hade sällskap av två nya medlemmar. Susanne Lindblom från Västerås och Henrik Thermell från Karlstad.
För första gången var klubbens provningsledare Tappen Kuusela endast deltagare på provningen
Patric Andersson hade med sig en överaskning. En whisky från 1973 som han bjöd alla medlemmar på efter provningen. Tack Patri
Flaskorna som ingick i provningen
Provningsledaren och medlemmen Reino Östergren deltog i provningen som deltagare.
Fredrk Sjöholm (till vänster), Karin Gustafsson, Per Kristiansson, Mikael Kanerva, Stefan Holles, Marti Samuelsson-Kvist, Patrik Hedström och Håkan Dackeus var nöjda med provningen.
Alla som åker förbi Skurustugan i Nacka kan inte undgå att Värmdö Whisky har provning.
Klockan 12.00 samlades delar av styrelsen för att förberedda provningen. Här ser ni Örjan Backros och Ove Persson göra klart glasen.