14/8-21 ASIATISK PROVNING

Provningsledaren Reino Östergren berättar om Nikka historia som visade sig vara en kärlekshistoria. JimmyZander och Martin Nilsson lyssnar på berättelsen.

I flera månader har provningarna legat nere på grund av Covid-19. Under sommaren ändrade Folkhälsomyndigheten restriktionerna för sammankomster och det var okej att ha provningar upp till 50 personer med sittande deltagare.
Senaste provningen klubben hade var i oktober 2020 , men nu var det äntligen dags för comeback. 28 deltagare hade anmält sig och för första gången hade vi en provning i Skurustugan i Nacka. En lokal perfekt för provningen och för mingel.

Vi provade 8 sorter med 1,5 cl i varje glas.

Reino Östergren anses vara en av de mest kunniga provningsledarna i Sverige och han bjöd på helt magisk föreställning där han berättade om Nikkas historia hur att allt började med en kärlekshistoria (se Nikka-provningen 2020 på hemsidan).
Alla deltagare lyssnade aktivt, ställde frågor och diskuterade de olika innehållen i glasen med varandra och det var spännande tankar och idéer som kom fram under eftermiddagen.

Thomas Johansson, Pål Burman, Ove Persson, Örjan Backros smakar på Nikka Taketsuru
Några som tyckte provningen var mycket intressant var Ola Heed, Jonas Norling och Anders Karlsson

Under provningen smakade vi på åtta olika sorter och efteråt blev det mingel, italiensk buffè och uppträdande av Pål  Strong Band.

Magnus Lagerborg (från vänster) hade från Trelleborg för att han vara med på provningen. Här ses han tillsammans med sina barndomskompisar Niclas Björklund och Patric Andersson.
Viktor Nilsson, Jan Nordström och Per Nilsson försöker känna olika smaker i glaset.
Det var många som var hungriga efter provningen. Här syns Peter Eriksson, Jimmi Andersson och Camilla Murling äta av den italienska buffen
Ove Persson (vänster), Reino Östergren och ordförande Peter Murling