20/8 INTRESSANT GIN-PROVNING MED ULRIK OCH BRANSTAR ALLIANCE


Första upplagen av Värmdö Whisky innehöll 3 provningar och en av dem var en gin provning där huvudrollen hade Brand Star Alliance från Gävle som bildades av Steven Kautzky Andersson och Cathrine Engelbrekt.

Han höll i provningen tillsammans med välkände Ulrik B-O Nordin som är ambassadör för Braunstein destilleri i Danmark samt att han är provningsledare även för champagne.
Ulrik har också en gedigen kunskap inom ginbranschen. 48 medlemmar deltog i provningen där vi provsmakade Enastående, Stjärnklar samt Supermåne.
– Jag är en dryckesentusiast sedan tidig ålder och varit intresserad och varit fäst vid olika historier kring produktionen och det genuina hantverket. Min ide var att utveckla drycker av högsta kvalité och jag fick inspiration från platser där jag bor. Där bodde Helena Ström, en oöverträffad kvinna från 1600-talet en gång bodde.
Helena Ström var en av Sveriges första kvinnliga krögare. Det var där idén till den exklusiva kryddade vodkaspriten Strong Lady föddes. Steven vände sig till Catherine Engelbrekt för partnerskap. Hennes erfarenhet från ledande varumärken inom olika sensoriska områden gjorde det till ett naturligt val för ett samarbete.
Det är inte bara inom dryckesbranschen som Steven är känd för.

– Som ung etablerade jag mig som en internationellt hyllad gitarrist, kompositör och artist, stödd av Gibson Guitars. Vid 17 års ålder bodde jag  i Los Angeles där jag studerade gitarr under ledning av några av världens ledande och mest framstående lärare.
Hans album ”Gipsy Power” beskrevs som en sensationell debut med ett intrikat och virtuost gitarrspel, ett instrumentalt album som nominerades till en Grammis och klättrade till topp tio på de japanska listorna.

Några år senare startade han BrandStar Alliance som utvecklar karaktäristiska, exklusiva och nischade livsstilsvarumärken, med fokus på goda och genuina dryckesupplevelser som bidrar till ökad livskvalitet.
– Uppdraget var att ge med äkta hantverk det goda i livet en extra dimension.
De svenska namnen på de tre delarna av vår GIN-trilogi påminner om vår historia, ursprung och produktionsprocessen där den vilda svenska naturen får sin inhemska plats. Enastående Magnificent Gin, Stjärnklar Starry Gin och Supermåne Supermoon Gin hämtar inspiration från upplevelser runt om i våra floder, djupa skogar och blå berg. Det var där grundaren Steven Kautzky Andersson och delägaren Catherine Engelbrekt samlade inslag och ingredienser till de olika produkterna

Alla spritdrycker har en alkoholhalt på 45 procent för att se till att framhäva karaktärerna hos de olika smakerna. Förpackningen är gjord i flaskor om 500 ml. Basen gjord av enbär, koriander och citronskal är ett 96 procent rent destillat som är ett av de rundaste och finaste i världen idag