27/5 ÖL PROVNING MED STJÄRNSUNDS BRYGGHUS

 

Under 2023 kommer Värmdö Whisky besöka 2-3 olika öl destillerier i Sverige och första resan är klar. Lördagen den 27 maj lämnar vi Stockholm med bil för att åka upp till Stjärnsunds Brygghus i Hedemora för en special provning där vi kommer prova minst 5 sorters öl.
Datum: Lördagen den 27 maj.
Tid: klockan 09.00 åker vi iväg.
Antal platser: 16.
Bilar: 4 st. De som anmäler sig att de tar egen bil så bjuder. 
Chaufförer: 1: Peter Murling.
Chaufför 2: Niclas Björklund

Chaufför 3: Göran Tornevik
Boende: Best West Hotell.
Pris: cirka 1300 kr per person med provning samt dubbelrum. Mat och övriga ölförbrukningar tillkommer samt bensin tillkommer.

Info om bryggeriet:
Från industrihus till brygghus

Mitt i Stjärnsund låg en gammal transformatorbyggnad som höll på att förfalla. Det var när vi hittade den som vår bryggardröm blev till verklighet. Nyckeln till att starta bryggeri var att hitta rätt lokal, som skulle passa för vår verksamhet. Nu väcker vi nytt liv i den gamla byggnaden. Invändigt bygger vi om helt, men utvändigt renoverar vi varsamt – som man måste göra med kulturmärkta hus. Vi är glada över att få ta hand om och omvandla ett kulturarv till ett modernt brygghus.

Högklassig utrustning

Eftersom vi sätter kvaliteten främst, har vi investerat i en bryggaranläggning av riktigt hög klass. Automatisk buteljering och möjlighet att filtrera ölen, gör att både hållbarhet och smak blir bättre. För oss är det viktigt att garantera och säkerställa en jämn kvalitet över tid. Köper man en ölsort av oss först i maj och sedan i december – ja då ska det smaka likadant.

Mitt i Stjärnsund

Att vårt brygghus skulle ligga i Stjärnsund var en självklarhet. Det är här vi bryggare bor, och vi vill bidra till att göra bygden ännu mer levande. Ölbryggning finns också som en tradition här. Förr bryggde man öl på herrgårdarna, och det har funnits humleodlingar på närliggande kloster. För oss är det lokala engagemanget viktigt, och vi samarbetar därför gärna med aktörer i bygden.

Välkomna till vårt brygghus för visning eller provsmakning!