FESTIVALEN SNART FULLBOKAD

I dag är det exakt 3 månader kvar till festivalen i Skurustugan.  Just nu har vi sålt 154 bokningar av totalt 215 platser.
Redan är festivalen ekonomiskt i hamn. Det vill säga intäkterna från provningarna täcker de utgifter vi har fram till Juliette Buchan, Mikael Westerberg och Patrik Barkewall startar provningen med The GlenAllachie.
Ni som har bokat och varit ute i god tid har säkrat era platser på festivalen skall svicha in ert belopp senast 15 juni till 123 169 93 05.

13.00 – 14.45 The GlenAllachie distillery
Till den första provningen med ett av de mest omskrivna destillerierna i Skottland finns det idag bara 6 lediga platser för 450 kronor. Det gäller att hugga direkt om ni vill vara med. Vi kommer starta en reservlista och om någon bokar av är det först till kvarn som gäller.

13.30 – 14.30 Västerås Gin
Allt fler börjar bli intresserade att dricka gin och är ni intresserade skall ni boka in på gin provningen med Västerås Gin. Det blir en intressant provning ur flera perspektiv. Dels höra Salar och Emmelie resa där kommunen inte varit på deras sida från start. Att de fått kämpa för att överleva. Och deras gin är fantastisk.

15.15 – 16.15 Champagneprovning med Ulrik B-O Nordin
Älskar ni champagne? Tycker ni om att lyssna på en fantastisk berättarröst med en stark inlevelse så rekommenderar jag att ni bokar in er. Provningsledare är vår medlem Ulrik B-O Nordin som jobbar med alkoholdrycker i över 30 år. Han arbetar som ambassadör åt Braunstein Distillery i Danmark men har en stark passion för champagne. Flera gånger om året besöker han distriktet Champagne och håller provningar där.
22 medlemmar har bokat in sig. 8 lediga platser.

15.30 – 17.00 J J Corry med Louise McGuane
Från Irland kommer Louise McGuane som för några år sedan startade sitt destilleri.
Hon byggde om föräldrar bondgård till ett whiskydestilleri. Ett beslut som hon inte ångrat. Louise har fått mycket uppmärksamhet i världen och den här provningen är något att se fram mot och höra en livshistoria som startade på en bondgård i Irland och som tagit henne hela världen runt som ambassadör för några av världens största dryckes företagen och hem till Irland


17.15 – 18.15 Romprovning med H.A.R.R.E.L
Från Norrköping kommer H.A.R.R.E.L och Andreas och Heidi kommer ha en fantastisk rom provning där deras flaskor fått namn efter platser från Norrköping.
Just nu 26 anmälda och 4 lediga platser.
Vi kommer provsmaka 4 olika sorters rom under dagen som kommer ge fantastiska dofter och smaker.

18.45 – 19.45 Öl provning med Stjernsunds Brygghus
Från Hedemora kommer Stjernsunds Brygghus. För många medlemmar är de kanske okända men för undertecknad  är det en av mina favorit destillerier just nu. Jag beställer därifrån en gång i månaden och min favoritöl är Wulf, Volt och Transformator. Jag rekommenderar varmt att ni beställer ölen från Systembolagets beställningssortiment. Jag lovar att ni inte blir besvikna.

20.00 – 21.30 Isle of Raasay med Alasdair Day
Festivalen avslutas kl 20.00 då Skottlands bästa destilleri 2022 Islay of Raasay håller en provning under ledning av ägaren Alasdair Day. Han kommer att  berätta en fantastisk historia hur det kommer sig att man startar ett destilleri i en by med 181 invånare.
Under de senaste åren har destilleriet fått guldmedaljer från hela världen för sina fantastiska whiskysorter. Undertecknad har köpt samtliga flaskor och jag kommer passa på att få dessa buteljer signerade av Alasdair på plats.
31 medlemmar har anmält sig via simple sign up. 19 lediga platser.

Glöm inte att du får bjuda med dig någon familjemedlem eller någon vän. Du behöver inte gå ensam.

Från kl 15.00 öppnar vi barnen där du kan köpa whisky, rom, öl, gin och sampels.
Vi kommer sälja hamburgare, halloumiburgare, korv och vi startar grillen kl 12.00 så du kan äta hos oss innan första provningen.

Ett gott råd. Boka i dag så du vet att du får en plats på festivalen. Just nu har 82 medlemmar redan bokat in sig.
Nästa uppdatering blir den 9 juni.