WATERFORD


https://simplesignup.se/event/212138


Foto: Waterford destilleri

Waterford Distillery skapades 2015 genom att omvandla ett före detta Guinness-bryggeri i Waterford, i södra Irland. Destilleriets grundare Mark Reynier var tidigare hjärnan bakom återuppbyggnaden av Islay distillery Bruichladdich. Den tidigare vinhandlaren närmar sig produktionen av whisky (stavad utan ”e”, även om de kommer från Irland) på ett liknande sätt som vinproduktionen: han vill fånga Terroiren, d.v.s. den ursprungsspecifika karaktären hos spannmålen, med sina whiskysorter .


Provningen är 75 minuter och vi kommer få höra Mark Reyniers berättelse hur han startade destilleriet och totalt kommer vi provsmaka 4 sorter på 2 cl i varje glas.


Mark var den drivande kraften bakom att destilleriet Bruichladdich på Islay renoverades och öppnades igen år 2001.

Mark har jobbat i fyrtio år inom dryckesbranschen där exakt hälften har handlat om vin och den andra halvan om whisky. Mark är uppväxen med vin då hans far arbetade inom vinbranschen och då främst med Bourgogne. När han började jobba var det en självklart att jobba på sin fars företag.
– Mellan 1980 till 1985 så jobbade jag hos min far med att buteljera vin, etikettera vin och skicka vin till kunder, minns Mark. Vi skickade faktiskt också en hel del tomma vinfat till skotska destillerier.

1985 så beslutade han att prova lyckan själv och öppnade en vinbutik tillsammans med en kompanjon, Simon Coughlin, i centrala London.Butiken hette La Réserve och efter några år så hade en liten vinkedja vuxit fram.  Whisky var ganska främmande för Mark vid denna tidpunkt, något som han delade med många andra. Om någon drack whisky så var det blended whisky och det var sällan man såg single Malt.

– Men 1987 när jag besökte ’The London Wine Fair’ så stötte jag på en stor hårig karl från Skottland – nämligen Jack Milroy. Han tog tag i mig och frågade om jag hade ett visitkort. ’- Om du har ett visitkort så kan du vinna ett fint pris, en flaska whisky som kostar £1,000 sade han.
– Jag trodde han skämtade, varken jag eller någon annan i min närhet visste något om whisky och att det skulle finnas whisky för 1000 pund lät oerhört.
Läs mer på https://www.maltermagasin.se/waterford-distillery/


435 kr. Hela beloppet skall vara insatt på vårt konto senast 1 april om du bokat före 30 mars. Du svishar beloppet till 123 169 93 05. Märk swichen ”Waterford”. Bokar du efter 1 april är det direktbetalning som gäller för att din plats skall vara garanterad.


485 kr. Hela beloppet skall vara insatt på vårt konto senast 1 april om du bokat före 30 mars. Du svishar beloppet till 123 169 93 05. Märk swichen ”Waterford”. Bokar du efter 1 april är det direktbetalning som gäller för att din plats skall vara garanterad.