24/8 RENEGADE ROM

BOKA HÄR


Är det möjligt att skapa en rom som kan tas lika seriöst som världens största singelmalt? Att bara använda terroir som våra byggstenar och sockerrör, källan till roms naturliga smak – ingen melass – det är vad vi försöker svara på.
På den nordöstra sidan av Grenada står Renegade Rum Distillery. Ett modernt underverk och miljömässigt banbrytande, det är designat perfekt för att destillera en terroir i taget av färsk sockerrörsjuice endast för att producera ett stort utbud av distinkta sockerrörsromdestillat, var och en unik och övertygande i sin egen rätt.

Vi utforskar dem antingen individuellt – med terroirprecision, som en Étude; eller så kan vi lägga dem i lager – cuvée-konceptet – för att skapa naturlig rom med extraordinär komplexitet.

Vårt är ett branschförändrande projekt från Mark Reynier, som har över fyra decenniers erfarenhet av dryckesbranschen. Hälften i vin, som tidigare vinimportör och handelsman; och hälften i sprit, från renässansen av Islays Bruichladdich single malt whisky och The Botanist gin, till Irlands banbrytande, flerfaldigt prisbelönta terroirdrivna Waterford Distillery.

Vårt hem är Grenada, ett lugnt hörn av Karibien, en vulkanö av progressiva människor. Stående i ansiktet av passadvindarna, presenterar denna Windward ö utanför den sydamerikanska kusten en rik och mångsidig uppsättning förhållanden idealiska för vårt projekt. En kuperad, vulkanisk terräng ger ett brett utbud av höjder, jordar och mikroklimat idealiska för att odla överlägsen terroir-härledd sockerrör. Smakpotentialen är minst sagt mångsidig.

Vi kommer provsmaka 4 sorters rom.
Fakta:
Sockerrörsväxten, roms primära råvara, är den naturliga källan till dess smak. Således bestämmer marken som den växer på och dess mikroklimat dess karaktär. Därför väljer vi att utforska Grenadas terroirer – en plats, en gård, i taget: fångad här som en frisk, levande sprit innan fatlagring.

Det moderna underverket som är Renegade Rum-destilleriet designades just för att framhäva denna individualitet, med utökad temperaturkontrollerad jäsning för renhet och övervägd destillation för gravitas. Vi försöker jämföra och kontrastera naturliga smaker, terroir för terroir. Den presenteras förfat: som olagrad, färsk sockerrörsjuicesprit.

Ren sockerrör, äkta härkomst, terroirdriven, ansedd destillation:
Rum au Naturel.


Pris:  450 kr.


Pris: 500 kr