14/10 VÄRMDÖ WHISKY FYLLDE 3 ÅR

I dag fyller klubben 3 år och som ordförande kommer jag fira det med en rökig Ardbeg senare i kväll.
Tänk vad tiden går  fort.  För tre år sedan började resan med Värmdö Whisky i en lokal i Hemmesta. Med på det historiska mötet var Arne Rådberg, Kent Eriksson, Hasse Pettersson, Murat Asal, Ove Persson, Håkan Woxblom, Mikael Söderman samt jag.
Två månader tidigare hade Ove och jag en trevlig kväll på balkongen då vi drog upp riktlinjer för klubben. 

29 PROVNINGAR = BETYG MYCKET VÄL GODKÄNT
Hittills har klubben haft 29 provningar och då skall man veta att vår  första provning i klubben var i februari 2020. Därefter kom Covid 19 och stängde ner verksamheten. Under det året hade vi totalt 4 provningar och när Covid bromsade ner växlade vi  upp.
Om två år när vi  firar 5 år  hoppas jag vi har kommit upp till 70 provningar.
Programmet för 2023 är i det stora hela klart. Vi har bokat in en provning med importföretaget Liath Drinks från Örebro och de kommer ha en provning hur man blandar goda gindrinkar. De kommer också presentera deras whisky- och rom sortiment.
Vi arbetar också med att göra klart med 2 öl provningar samt en provning hur man brygger eget öl.  Just nu söker vi efter en provningsledare för detta.
Vi kommer också att boka in nybörjare provning i whisky med Tappen samt en rom provning med Lars Renbjer. Vi kommer försöka ha dubbla provningar vilket innebär att vi kan trycka ner provningsavgiften.

BESÖK AV KILCHOMAN 11 NOVEMBER I STOCKHOLM
Fredagen den 11 november får vi utländskt besök. Då kommer vi få besök av James Wills från Kilchoman. 22 medlemmar har bokat plats. Tre platser kvar. 
Alla ni som har bokat ombedes att swischa in 480 kronor senast 27 oktober.

BOKA EN PLATS PÅ ÅRSMÖTET 18 MARS
Det är mycket glädjande att flera medlemmar redan bokat in sig på årsmötet 18 mars. Då kommer vi köra dubbla provningar. 8 destillerier med Reino Östergren, rom provning med Anki Ulvmåne i gillestugan.
Det kommer finnas totalt 59 stolar på årsmötet och 26 är redan bokade.

REGLER FÖR GÄSTER FÖR KOMMANDE PROVNINGAR
Ni som är medlemmar får gärna bjuda med en eller flera vänner på provningarna framöver.  En gäst får bara delta en gång, sedan måste den personen bli medlem.

VI NÄRMAR OSS 300  MEDLEMMAR
Just i skrivande stund har klubben 283 medlemmar varav 223 har deltagit i minst en provning. VI hoppas självklart att ni som inte hittat någon ledig tid i er kalender än hittar en provning under 2023 som ni vill delta i och stannar kvar i klubben även nästa år. Mitt personliga mål med klubben är att när nyårsklockan till 2024 ringer in har vi passerat 400 medlemmar. När vi fyller 10 år skall vi vara minst 700  medlemmar.