TAMNAVULIN

Affisch: Peter Murling, Värmdö Whisky


BOKA HÄR


Foto: https://www.malt-whisky-madness.com/maltmadness/whisky/invergordon-distillery-scotland.html


Ett relativt okänt arbetshästdestilleri, Tamnavulin grundades av Invergordon Distillers 1966. Destilleriets namn kommer från gæliska för ”Mill on the Hill” efter ett kardverk som en gång stod på Tamnavulins plats. Beläget i Glen of Livet vid foten av Cairngorm -bergen, destilleriet byggdes i den lilla byn Tomnavoulin i Speyside -regionen. 1960 -talet var en högkonjunktur i whiskyindustrin, med många nya destillerier som dök upp runt Skottland för att leverera sprit till blandningar. Tamnavulins utseende påminner också om den tiden, med starka industribyggnader som strider mot den pittoreska omgivningen.

Whyte & Mackay köpte Invergordon 1993, men de slutade inte….. Läs vidare


Provningen är 75 minuter och vi kommer få höra Leon Webb berättelse hur destilleriet startade och totalt kommer vi provsmaka 4 sorter på 2 cl i varje glas


Uppdateras inom kort


Foto: Allt om whisky


Leon Webb är skotte men tillbringade en femårsperiod i Kanada, där han arbetade som master destilleri och blender för Shelter Point Distillery i British Columbia men arbetar sedan en tid tillbaka  av  Tamnavulin som ägs av det skotska dryckesföretaget Whyte & Mackay, som även äger varumärken som The Dalmore, Jura och Fettercair.

”Leon kommer att bli ett fantastiskt tillskott till Tamnavulin och vårt destillationsteam,” sa Shane Healey, destillerichef på Whyte & Mackay, i ett pressmeddelande. ”Jag är övertygad om att han kommer att bygga vidare på allt det fantastiska arbete som redan gjorts på destilleriet och ge ett stort bidrag till den extraordinära tillväxten av Tamnavulin-varumärket runt om i världen. Leon ansluter till Tamnavulin vid en spännande tidpunkt, ny efter Spirit of Speyside-festivalen.”


375 kr. Hela beloppet skall vara insatt på vårt konto senast 1 april  om du bokat före 30 mars. Du svishar beloppet till 123 169 93 05. Märk swichen ”Tamnavulin”. Bokar du efter 1 april är det direktbetalning som gäller för att din plats skall vara garanterad.


425 kr. Hela beloppet skall vara insatt på vårt konto senast 1 april  om du bokat före 30 mars. Du svishar beloppet till 123 169 93 05. Märk swichen ”Tamnavulin”. Bokar du efter 1 april är det direktbetalning som gäller för att din plats skall vara garanterad”.

Foto: Planet Whisky